Over ons

kaptein bouw

Klussenbureau Kaptein en zonen werd op 1 april 1996 opgericht toen Riekelt Kaptein en zijn zoon Cees Kaptein samen een bedrijf begonnen.

Het begon als Klussenbedrijf

kaptein bouw

Een Klussenbedrijf was een nieuw concept op Urk, en al snel werd een flinke klantenkring opgebouwd op het gebied van timmerwerk, onderhoud, badkamers en vooral aanbouwkeukens. Het was op dat moment een gat in de markt omdat de grotere bouwbedrijven dit segment veelal lieten liggen.

Met de ruime ervaring die Riekelt in de loop der jaren had opgebouwd en de geestdrift van Cees werden alle voorkomende werkzaamheden tot tevredenheid van de klanten aangepakt en afgehandeld.

Beide mannen hadden eerst bij verschillende bedrijven binnen de bouwbranche gewerkt, en wisten hoe ze de voorkomende bouwkundige uitdagingen moesten aangaan.

In de loop der jaren werden de werkzaamheden uitgebreid naar complete badkamer renovaties, dakkapellen, serres en plat dakrenovaties. Ondertussen was Albert, de andere zoon van Riekelt, bezig met een bouwkundige opleiding. Hij kon na het behalen van zijn MTS Bouwkunde diploma instromen in het bedrijf. Het bedrijf werd hiermee in 2001 uitgebreid met menskracht en theoretische kennis.

Van Klussenbedrijf naar Aannemer

Ondertussen studeerde Albert door, zodat hij twee jaar later het aannemersdiploma behaalde. Vanaf nu mocht het bedrijf zich officieel Aannemersbedrijf noemen. Dat deed het ook, want de officiële naam werd in 2003 veranderd in ‘Aannemersbedrijf & Klussenbureau Kaptein’.

De zaken gingen goed. Zo goed zelfs dat werd besloten om de bedrijfsvorm te veranderen. De oude VOF, die stamde uit het eerste begin werd opgeheven en hier voor in de plaats kwamen enkele BV’s. De eerste woning werd gebouwd, de projecten werden groter en het specialisme werd verder uitgebreid tot volledig allround. Begin dit jaar werd de werkmaatschappij teruggevoerd naar de VOF-vorm.

Comments are closed.